ro

Geocelule

Materiale geosintetice pentru controlul eroziunii și stabilizarea solului 

Geocelulele reduc eroziunea și ajută la creșterea vegetației

Geocelulele sunt structuri polimerice utilizate pentru a proteja pantele de eroziunea profundă, atunci când este necesară o stabilizare puternică a solului. Acestea au un design special, sub forma unui fagure de miere tridimensional, de obicei din polietilenă de înaltă densitate (HDPE). Atunci când sunt montate și întinse pe sol, acestea trebuie umplute cu pământ. Acest mecanism de închidere asigură o protecție excelentă împotriva alunecării și a eroziunii.

Contact
Petrică Pînzaru

Director Divizie Geosintetice
petrica.pinzaru@viacon.ro
+40749156763

Download Catalogue

Caracteristici și beneficii 

Rentabilitate

ca design, sunt similare unei ghirlande de Crăciun extensibile și pot fi depozitate foarte compact. Greutatea lor redusă și dimensiunile mici contribuie la reducerea costurilor de transport și de instalare.  

Soluție care poate fi personalizată

este posibil să alegeți diametrul și grosimea produsului. Acești parametri depind de înclinarea și calitatea solului. Pantele mai abrupte necesită diametre mai mici pentru a crește gradul de închidere. Solurile sărace necesită celule mai groase. 

Instalare ușoară

geocelulele sunt foarte ușor de instalat pe șantier. Acestea sunt plasate pe pantă, extinse și umplute cu sol sau agregate.  

Eficiența hidraulică

Acestea sunt interconectate cu joncțiuni și au găuri pentru trecerea apei, astfel încât nu se adaugă greutate la structură. 

Putere

geocelulele au o rezistență ridicată la tracțiune și la rupere. Acestea pot rezista la fluxuri puternice de apă și împiedică deplasarea solului. 

Respectă mediul înconjurător

aceste materiale sunt reciclabile și nu emană substanțe periculoase pentru mediul înconjurător, deci nu conțin toxine și sunt ecologice. 

Aplicații
 • Protecția taluzurilor și a terasamentelor

 • Suportul de sarcină pentru drumuri și căi ferate

 • Consolidarea albiilor cursurilor de apă

 • Gropi de gunoi și situri contaminate

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  Contact

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact