ro

Saltele geomat

Materiale geosintetice pentru controlul eroziunii și stabilizarea solului 

Materialele de tip geomat reduc eroziunea și ajută la creșterea vegetației

Materialele de tip geomat sunt produse din fibre polimerice utilizate pe scară largă pentru a proteja pantele vulnerabile de eroziune și pentru a încuraja creșterea vegetației. Acestea reprezintă o soluție bună pentru solurile care suferă de impactul degradant al ploilor, al apelor de scurgere, al vântului și al valurilor. Acestea sunt fabricate din materiale sintetice permeabile la apă, cum ar fi polietilena sau polipropilena. Există, de asemenea, o opțiune de materiale de tip geomat biodegradabile fabricate din fibre biodegradabile, cum ar fi nucă de cocos și paie – acestea se numesc biomate.

Contact
Petrică Pînzaru

Director Divizie Geosintetice
petrica.pinzaru@viacon.ro
+40749156763

Download Catalogue

Caracteristici și beneficii 

Protecție temeinică

întreruperile localizate în sistemul radicular al covorului ierbos și arbustiv duc adesea la eroziune. Materialele de tip geomat protejează solurile goale de acest fenomen și asigură refacerea rapidă a vegetației. Acestea creează o suprafață stabilă, foarte rezistentă la efectele erozive ale apei și ale vântului. 

Eficacitate ridicată

atunci când sunt instalate înainte de începerea procesului de eroziune, materialele geomate reduc cantitatea de sol erodat cu peste 50% în comparație cu bancurile neprotejate. 

Potrivit pentru condiții dure

materialele de tip geomat armate permit menținerea unui strat de sol de suprafață gros chiar și pe pante foarte abrupte și nepermeabile la apă (de exemplu, stabilizarea straturilor de suprafață în cazul reamenajării gropilor de gunoi).

Instalare ușoară

sunt ușoare și simplu de manevrat. Așezați salteaua geomat pe sol la începutul proiectului și înfășurați-o când se cultivă vegetația. Puteți să rulați materialul într-un singur sul sau în blocuri separate. 

Rezistență și durabilitate

cu o rezistență ridicată la tracțiune, materialele de tip geomat pot rezista la debite mari de apă de până la 4 m/s. Astfel, ele pot preveni deplasarea particulelor mici sau mari de sol. Materialele de tip gemat sunt structuri polimerice de lungă durată. Straturile lor sunt conectate cu ajutorul tehnologiei termice, ceea ce le prelungește durata de viață și le crește rezistența la intemperii. 

Respectă mediul înconjurător

aceste materiale sunt reutilizabile și nu emană substanțe periculoase pentru mediul înconjurător, deci nu conțin toxine și sunt ecologice. 

Aplicații
 • Pantele care trebuie acoperite cu vegetație

 • Pantele șanțurilor și ale canalelor

 • Maluri de canale, iazuri și rezervoare artificiale, precum și acoperirea gropilor de gunoi 

 • Protecția împotriva căderilor de pietre 

 • Consolidarea terenurilor riverane sau a liniei de coastă 

 • Protecția împotriva alunecărilor de teren și a hidroeroziunii, în special în apropierea construcțiilor de pe marginea drumurilor 

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Contact

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact