ro

Geotextile nețesute

Materiale geosintetice pentru separarea și filtrarea solului 

Geotextilele nețesute separă subsolurile moi și drenează apa

Geotextilele nețesute sunt materiale geosintetice utilizate pe scară largă pentru a separa, filtra și proteja solurile. Acestea sunt cunoscute pentru permeabilitatea lor ridicată la apă și sunt adesea utilizate în construcția de drumuri și căi ferate, în hidrotehnică, în îmbunătățirea solului, în silvicultură și agricultură. Aceste produse sunt fabricate din fibre de polipropilenă sau poliester unite mecanic prin procesul de perforare cu acul și lipire termică. Geotextilele nețesute pot fi, de asemenea, fabricate din fibre 100% biodegradabile.

Contact
Petrică Pînzaru

Director Divizie Geosintetice
petrica.pinzaru@viacon.ro
+40749156763

Download Catalogue

Caracteristici și beneficii 

Permeabilitate optimă la apă

permeabilitatea ridicată a apei le face perfecte pentru filtrare și drenaj. Acestea împiedică solurile să migreze în materialul adiacent, cum ar fi agregatul de drenaj, permițând în același timp ca apa să curgă prin sistem.

Rentabilitate

economisesc costurile de manoperă și de transport, deoarece sunt foarte ușoare și ușor de montat la fața locului. Geotextilele nețesute perforate cu acul pot fi tratate termic pentru a îmbunătăți proprietățile mecanice și a reduce volumul pentru o mai bună eficiență a transportului. 

Robustețe și flexibilitate

au o rezistență foarte bună la rupere, astfel încât sunt foarte rezistente la deteriorarea la instalare. Elasticitatea ridicată și adaptabilitatea la forma suprafeței le face, de asemenea, ușor de pliat și de tăiat pe șantier.  

Multifuncțional

geotextilele nețesute sunt excelente pentru aplicații de filtrare, separare și drenaj și chiar pentru protecție. Acestea împiedică amestecarea solurilor, permițând în același timp curgerea apei, cresc rezistența solului și reduc mișcarea particulelor de sol din cauza eroziunii. 

Respectă mediul înconjurător

geotextilele sunt ușoare, subțiri și consumă mai puține resurse pentru instalare și transport decât pietrișul. Ele nu emană substanțe periculoase pentru mediul înconjurător, deci nu conțin toxine și sunt ecologice. 

Ușor de planificat

planificarea geotextilelor nețesute nu necesită o inginerie profesională. Acestea pot fi utilizate pe scară largă în conformitate cu cerințele tipice NorGeoSpec (NGS) sau ale clasei de rezistență pentru materiale geotextile (GRK). 

Aplicații
 • Separarea subsolurilor moi de sub drumuri și căi ferate

 • Creșterea stabilității structurii

 • Straturi de separare între soluri sau straturi de umplutură cu dimensiuni diferite ale agregatelor

 • Protecția malurilor râurilor

 • Construcția rezervoarelor

 • Drenaje geosintetice verticale și orizontale

 • drainage systems protection 

 • Strat care previne apariția fisurilor sub pavaje din beton

 • Protecție prin geomembrane împotriva deteriorării instalației la construcția de gropi de gunoi, tuneluri și rezervoare de apă

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Contact

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact