ro

Geotextile țesute 

Materiale geosintetice pentru consolidarea și separarea solului 

Geotextilele țesute întăresc drumurile și împiedică amestecul straturilor de sol

Geotextilele țesute sunt materiale geosintetice utilizate adesea pentru a consolida și separa solurile cu portanță redusă. Prin concepție, acestea sunt foarte rezistente și poroase, ceea ce le face o bună aplicație pentru construcția de drumuri și pentru consolidarea solului granular fin. Ele sunt formate prin țeserea mai multor fire perpendiculare între ele pentru a forma o foaie mare. În funcție de procesul de țesere și de structura fibrelor, geotextilele țesute se împart în țesături multifilament (PET) și benzi de geotextile țesute PP.

Contact
Petrică Pînzaru

Director Divizie Geosintetice
petrica.pinzaru@viacon.ro
+40749156763

Download Catalogue

Caracteristici și beneficii 

Rentabilitate

geotextilele țesute pot fi aplicate la pantele abrupte și la zidurile de sprijin, la un cost semnificativ mai mic decât un zid gravitațional tradițional din beton. În timp ce îmbunătățesc drumurile, geotextilele cresc durata de viață și durabilitatea acestora și reduc costurile de întreținere. 

Capacitate mare de încărcare

acestea sunt create prin țeserea firelor pe un război de țesut special pentru a forma o foaie mare de material geotextil. Acest proces le face foarte rezistente și perfecte pentru aplicații grele, cum ar fi construcția de drumuri. Rezistența lor la tracțiune poate ajunge până la 1600 kN/m. 

Multifuncțional

acestea pot fi utilizate pentru consolidarea și separarea solului, precum și pentru aplicații hidraulice, cum ar fi perdelele de turbiditate sau bariere de nămol. 

Respectă mediul înconjurător

geotextilele sunt ușoare, subțiri și consumă mai puține resurse pentru producție decât pietrișul. Ele nu emană substanțe periculoase pentru mediul înconjurător, deci nu conțin toxine și sunt ecologice. Ele reduc amprenta de CO2 a unei structuri pe durata de viață a drumului sau a platformei. 

Durabilitate înaltă

geotextilele țesute sunt rezistente la coroziune și de lungă durată. Atunci când sunt proiectate, instalate și întreținute corect, durata lor de viață ajunge la 100 de ani în solurile naturale, fără a necesita o întreținere specială.

Aplicații
 • Consolidarea solului  

 • Strat de separare între sol și stratul de bază 

 • Geotuburi 

 • Construcția de drumuri și căi ferate 

 • Construcția de depozite, parcări 

.

 • Construcția de diguri, cheiuri 

 • Consolidarea zidurilor de sprijin și construirea de diguri înalte 

 • Construcția de maluri de râu și rezervoare de apă 

 • Zonele cu pagube miniere 

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are Acrow bridges different from other ViaCon bridge solutions?

  As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological. Also, they are not applicable for buried solutions. Comparing to other steel structures (UltraCor, SuperCor), they are faster and easier to assemble as the parts are completely prefabricated. However, they cannot be as wide as other structures, with a maximum width of roughly 11 m.

  Contact

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact