ro

Geomembrane

Barieră geosintetică pentru lichide și gaze 

Geomembranele pot etanșa orice, de la iazurile cu pești la gropile de gunoi

Geomembranele sunt materiale de căptușire sintetice utilizate pentru a reține fluide sau gaze, adesea de natură periculoasă. Acestea sunt fabricate din materiale subțiri și flexibile, cum ar fi PP, PE, PVC și EPDM, și au o permeabilitate extrem de scăzută. Sunt cunoscute pentru faptul că sunt chiar mai etanșe și mai durabile decât GCL-urile. Cele mai frecvente aplicații includ etanșarea depozitelor de deșeuri și a gropilor de gunoi.

Contact
Petrică Pînzaru

Director Divizie Geosintetice
petrica.pinzaru@viacon.ro
+40749156763

Download Catalogue

Caracteristici și beneficii 

Permeabilitate extrem de scăzută

geomembranele sunt o soluție eficientă pentru retenția lichidelor, a vaporilor și a gazelor. Acestea sunt 100% etanșe în comparație cu GCL, dar în combinație cu acestea din urmă, ele constituie o soluție practic impermeabilă. 

Durabilitate

geomembranele pot fi fabricate din diferiți polimeri, în funcție de locul unde vor fi aplicate. Acestea sunt rezistente la radiațiile UV, la coroziunea chimică și biologică, la acizi și la hidroxizii metalelor alcaline. Durata lor de viață preconizată este estimată la 400 de ani în condiții favorabile. 

Dimensiuni care pot fi personalizate

sunt produse în role de până la 15 metri lățime. Atunci când sunt necesare folii mai mari, acestea sunt îmbinate prin lipire termică sau sudare la îmbinări pentru a asigura o legătură puternică. De la un iaz până la o groapă de gunoi, geomembranele pot fi pe cât de mici sau de mari este necesar.

Controlul calității

asamblarea se face prin derularea și sudarea materialului la fața locului de către echipa noastră specializată. Etanșeitatea sudurii este verificată cu aer sub presiune și alte teste de control al calității efectuate de către experții noștri. Rezistența stratului de impermeabilizare finit este garantată de către un sistem cuprinzător de asigurare a calității, care este special adaptat la fiecare obiect în parte. 

Respectă mediul înconjurător

geomembranele nu emană substanțe periculoase pentru mediul înconjurător și pot fi refolosite. Acestea nu conțin toxine și sunt ecologice. 

Aplicații
 • Construcția de gropi de gunoi și depozite de deșeuri

 • Etanșarea depozitelor de deșeuri

 • Construcția de canale, diguri și rezervoare artificiale de apă

 • Etanșarea rezervoarelor din beton armat și oțel

 • Sigilarea șantierelor de manipulare a substanțelor periculoase și a stațiilor de carburanți

 • Incinte pentru sigilare la unitățile de reciclare a vehiculelor vechi

 • Șanțuri pentru proiecte de drumuri

 • Iazuri

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  Contact 

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact