ro

Geogrile

Materiale geosintetice pentru consolidarea și stabilizarea solului 

Geogrilele consolidează pantele abrupte și stabilizează drumurile

Geogrilele sunt materiale geosintetice specializate utilizate pe scară largă în proiectele de inginerie civilă pentru a stabiliza și consolida solul, în special pantele abrupte ale terasamentelor. Ele sunt fabricate din diverși polimeri și pot fi sudate din benzi, extrudate, țesute sau din fire împletite. Geogrilele sunt caracterizate de o rezistență la tracțiune de la 20 la 400 kN/m. Ele garantează o creștere semnificativă a capacității portante a solului. Ele pot fi proiectate pentru o durată de viață de până la 120 de ani și sunt rezistente la coroziunea chimică și biologică.  

Geogrilele pot fi, de asemenea, utilizate ca parte a geocompozitelor în combinație cu geotextilul nețesut: primul întărește solul, în timp ce al doilea îl separă și îl filtrează. Alegerea unei astfel de soluții economisește costurile de instalare și o face mai eficientă pentru solurile moi.  

Contact
Petrică Pînzaru

Director Divizie Geosintetice
petrica.pinzaru@viacon.ro
+40749156763

Download Catalogue

Caracteristici și beneficii 

Rentabilitate

geogrilele pot fi construite pe pante abrupte și ziduri de sprijin, la un cost semnificativ mai mic decât un zid gravitațional tradițional din beton. De asemenea, datorită geogrilelelor este tot mai redusă nevoia de a utiliza cantități mari de agregate în construcție, ceea ce le face să fie o soluție rentabilă. 

Instalare rapidă și ușoară

instalarea constă în așezarea rolelor de geogrilă pe solul pregătit și nu necesită niciun echipament greu. Se poate realiza în diferite condiții meteorologice.  

Rigiditate ridicată

oferim geogrile cu rigiditate ridicată, ceea ce este important pentru stabilizarea solului pentru a genera retenția laterală necesară. Datorită capacității de a distribui încărcătura în mod uniform, geogrilele reduc considerabil șanțurile lăsate de roți, chiar și în condiții de sol extrem de nefavorabile. 

Rezistență ridicată

folosim geogrile care sunt foarte rezistente la deteriorarea la instalare, ceea ce este foarte important pentru a rezista la forțele din timpul compactării solului. Durata lor de viață preconizată este de peste 100 de ani. 

Respectă mediul înconjurător

materialele geogrilelor nu emană nicio substanță periculoasă în mediul înconjurător. Geogrilele permit reducerea la minimum a cantității de agregate și ciment din stratul de acoperire a unui pavaj rutier. Acest lucru are ca rezultat un impact mai mic al producției și o amprentă de CO2 mai mică decât cea a metodelor convenționale, precum și mai puține emisii inițiale de transport, iar necesitățile de reparare și întreținere a suprafețelor în viitor sunt mult mai mici.  

Aplicații
 • Construcția de drumuri, străzi, linii de cale ferată, tramvaie, drumuri forestiere

 • Construcția pantelor abrupte ale terasamentelor de drumuri și căi ferate

 • Repararea defecțiunilor de pantă

 • Construcția zidurilor de sprijin

 • Lucrări de extindere ramblee

 • Terasamente pentru gropile de gunoi

.

 • Drumuri care duc la fermele cu mori de vânt

 • Construcția de aeroporturi, depozite și parcări

 • Construcția de terasamente pe soluri moi

 • Consolidarea subsolului sub fundații

 • Bariere de reducere a zgomotului

 • Șantierul și drumul de acces și platformele de transfer de sarcină (LTP)

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are Acrow bridges different from other ViaCon bridge solutions?

  As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological. Also, they are not applicable for buried solutions. Comparing to other steel structures (UltraCor, SuperCor), they are faster and easier to assemble as the parts are completely prefabricated. However, they cannot be as wide as other structures, with a maximum width of roughly 11 m.

  Contact 

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact