ro

GCL

Barieră geosintetică pentru lichide și gaze 

GCL-urile asigură o etanșare hidraulică eficientă

Geobarierele sau garniturile din argilă geosintetică (GCL) sunt bariere geosintetice utilizate pe scară largă pentru aplicații de etanșare și de izolare. Acestea sunt alcătuite dintr-un strat de geotextil perforat cu acul și un strat textil țesut, cu un strat intermediar de bentonită de sodiu foarte impermeabil. Acestea sunt cunoscute pentru permeabilitatea lor scăzută, performanța ridicată și capacitatea de autorestaurare.

Contact
Petrică Pînzaru

Director Divizie Geosintetice
petrica.pinzaru@viacon.ro
+40749156763

Download Catalogue

Caracteristici și beneficii 

Permeabilitate extrem de scăzută

GCL-urile sunt o barieră eficientă împotriva lichidelor, vaporilor și gazelor. Permeabilitatea GCL este semnificativ mai mică decât cea a unei căptușeli tipice din argilă compactată. În combinație cu geomembranele, aceasta constituie o soluție practic impermeabilă.  

Autorestaurare

bentonita de sodiu este o argilă naturală care se amestecă ușor cu apa. Se poate umfla până la de 10 ori volumul său inițial. Acest lucru îi permite să autorestaureze orice deteriorări și perforări și să se refacă la suprapuneri. 

Ușor de instalat

instalarea se face cu ajutorul unei bare de împrăștiere, ceea ce economisește costurile cu forța de muncă. Nu este nevoie de o echipă specializată pentru a manipula produsul. Antreprenorul dumneavoastră obișnuit poate instala GCL cu instrumente convenționale, urmând ghidul de instalare. 

Performanță consecventă

spre deosebire de căptușelile din argilă compactată, performanța GCL nu scade din cauza frigului, a umidității sau a variațiilor de temperatură. Nu vor exista fisuri sau scurgeri, iar orice deteriorare va fi întotdeauna restaurată de la sine prin umflarea bentonitei de sodiu. 

Întreținere minimă

GCL-urile nu necesită întreținere în condiții normale și au o durată de viață de peste 100 de ani. Dacă vă așteptați ca acestea să intre în contact cu soluri sau ape contaminate, ar trebui să luați în considerare consolidarea soluției cu geomembrane. 

Economic și ecologic

amprenta de carbon a GCL este mult mai mică decât cea a căptușelilor din argilă masivă. Veți avea nevoie de 150 de ori mai multă argilă compactată decât GCL pentru aceeași lucrare. Transportul și instalarea consumă mai puține resurse și sunt mai rentabile. 

Aplicații
 • Canale, bazine de colectare a apelor pluviale și zone umede

 • Protecția apelor subterane

 • Hidroizolație structurală

 • Izolare secundară 

 • Materiale de căptușire și acoperire pentru gropile de gunoi 

 • Minerit

 • Iazuri

 • Hidroizolație structurală 

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  Contact 

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact