ro

Gabioane

Zid de sprijin pentru susținerea laterală a solului 

Gabioanele protejează pantele și consolidează culeele de poduri

Gabioanele sunt un tip de zid de sprijin utilizate în mod obișnuit pentru a consolida solul în apropierea apei sau pentru a construi culee de poduri. Acestea arată ca niște coșuri dreptunghiulare realizate din plasă sudată sau sârmă dublu răsucită. Aceste coșuri sunt umplute cu pietre la fața locului sau sunt livrate preumplute și apoi puse în stivă, unul peste altul. Gabioanele sunt populare pentru caracterul lor ecologic, rentabilitatea și flexibilitatea lor.

Contact
Petrică Pînzaru

Director Divizie Geosintetice
petrica.pinzaru@viacon.ro
+40749156763

Download Catalogue

Caracteristici și beneficii 

Rentabilitate

gabioanele sunt mult mai rapid de instalat și mai ecologice decât zidurile de sprijin corespunzătoare din beton. Prețul pentru un metru pătrat de zid de gabioane este cu până la 70% mai mic decât pentru un zid de beton. În plus, este posibilă și economisirea costurilor cu transportul atunci când se folosesc pietre de pe șantier: de exemplu, atunci când se efectuează deja dinamitarea munților pentru construcție. 

Design natural

un zid de gabioane cu o suprafață de piatră ar putea avea un aspect mai estetic în comparație cu o suprafață de beton masivă și rece. Gabioanele sunt excelente pentru a fi folosite ca element arhitectural pentru decorare. Structura este mai puțin expusă riscului de graffiti sau al altor acte de vandalism decât zidurile din beton. 

Soluție care poate fi personalizată

este posibil să alegeți parametrii specifici pentru aplicația dumneavoastră: dimensiunile, grilele, grosimea oțelului și protecția împotriva coroziunii pot fi ajustate. 

Ecologic

un zid de gabioane are o amprentă de carbon cu aproximativ 80% mai mică decât un zid de beton de aceeași înălțime. Prin permiterea plantelor cățărătoare pe peretele de gabioane, amprenta asupra climei va fi redusă și mai mult pe durata de viață lungă a gabionului.  

Durabile

Gabioanele sunt fabricate din sârmă de oțel protejată împotriva coroziunii, ceea ce asigură o durată de viață lungă, de până la 120 de ani. Au o permeabilitate ridicată la apă, ceea ce duce la un drenaj bun și nu solicită peretele prin aplicarea unei greutăți suplimentare. 

Aplicații
 • Construcția structurilor de sprijin 

 • Consolidarea malurilor rezervoarelor de apă sau a instalațiilor de transport adiacente acestor rezervoare 

 • Construcția sau consolidarea culeelor de poduri 

 • Structuri de sprijin din pământ armat 

 • Saltele folosite pentru construcția de vaduri și structuri care limitează eroziunea fundului și malurilor râurilor, rezervoare de apă și cursuri de apă în apropierea sprijinirilor de poduri, structuri de pământ 

 • Structuri temporare care măresc înălțimea sau consolidează malurile de inundații 

 • Coșurile trapezoidale sunt utilizate pentru construcția de pereți independenți, ecrane, pereți despărțitori 

 • Bariere de reducere a zgomotului 

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  Contact

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact