ro

Covoare de drenaj

Geocompozite pentru drenaj și filtrare 

Covoarele de drenaj drenează apele subterane la sarcini mari

Covoarele de drenaj sunt materiale geocompozite utilizate pe scară largă pentru colectarea și drenarea apei în lucrările de terasament și în jurul structurilor de inginerie. Acestea sunt fabricate din materiale ecologice: un miez drenant HDPE și un strat de geotextil nețesut pe una sau pe ambele fețe. Acestea sunt cunoscute pentru capacitatea lor de drenaj ridicată, rezistența și rentabilitatea lor.

Contact
Petrică Pînzaru

Director Divizie Geosintetice
petrica.pinzaru@viacon.ro
+40749156763

Download Catalogue

Caracteristici și beneficii

Rentabilitate

straturile de drenaj minerale convenționale sunt groase și grele, deoarece sunt alcătuite din pietriș sau material similar. Covorașele de drenaj sunt realizate din miez de drenaj HDPE sau PP și geotextile ușoare și sunt livrate sub formă de role. Economiile la transport și la manopera de instalare le fac să fie o soluție economică. 

Capacitate mare de drenaj

covoarele  de drenaj sunt cel mai eficient sistem de drenaj de suprafață. Raportul lor ridicat de goluri și compresibilitatea scăzută le permite să evacueze cantități substanțiale de apă la o sarcină semnificativă. 

Rezistență și elasticitate

componentele geotextile sunt fuzionate termic la miezul drenant, ceea ce conferă întregii structuri o rezistență excepțională. Sunt rezistente la forfecare și pot suporta sarcini mari. Capacitatea lor de recuperare elastică previne deformarea și asigură un flux de apă neîntrerupt.

Durabile

covoarele de drenaj sunt extrem de durabile și, cu o proiectare adecvată, au o predispoziție scăzută la înfundare. Materialul este rezistent la temperatură, la apa sărată și la radiațiile UV și nu este sensibil la substanțele chimice obișnuite din uleiul de sol. Covoarele de drenaj nu necesită întreținere dacă sunt proiectate corect și pot dura peste 100 de ani. 

Multifuncțional

drenajul, filtrarea, separarea și protecția sunt toate combinate într-un singur produs. Aceste covoare colectează lichidele și gazele și le drenează. Stratul de geotextil nețesut are funcția de filtrare: reține particulele de sol, dar permite lichidelor să treacă. Produsul poate fi utilizat și pentru separarea solului și controlul eroziunii. Este adesea utilizat peste GCL sau geomembrane și le protejează de deteriorarea de către materialul de supraîncărcare. 

Respectă mediul înconjurător

Materialele din care sunt fabricate covoarele de drenaj nu conțin toxine și sunt inofensive pentru mediu. Greutatea redusă și ușurința de transport lasă o amprentă de carbon mult mai mică în comparație cu straturile de drenaj minerale. 

Aplicații
 • Drenaj la piste, drumuri și căi ferate, aeroporturi

 • Drenaj pentru parcări și depozite de mașini

 • Evacuarea gazelor și drenaj la gropile de gunoi

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  Contact

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact