ro

UltraCor

Plăci structurale din oțel 

Cea mai puternică soluție pentru poduri și tuneluri de mari dimensiuni

UltraCor® este cea mai mare și mai puternică structură din oțel ondulat, care a intrat în cartea recordurilor Guinness World Record pentru mărimea deschiderii sale. Utilizată frecvent pentru poduri, tuneluri și pasaje, aceasta îmbină avantajele unei construcții ușoare cu capacitatea portantă enormă. UltraCor® este durabilă, ecologică și ușor de instalat.

Contact
Doina Negrea

BU Manager Structuri Metalice 
doina.negrea@viacon.ro
+40753021730

Download Brochure

Caracteristici și beneficii 

Cea mai mare deschidere

pentru aceste structuri este disponibilă o lațime de până la 30 de metri. Un pod realizat din plăci din oțel UltraCor® a intrat în cartea recordurilor Guinness World Record ca cel mai mare pod metalic îngropat, cu o deschidere de 32,39 metri. 

Capacitate mare de încărcare

structurile SuperCor® sunt potrivite pentru orice clasă de încărcare, adaptată nevoilor dumneavoastră. Ele pot susține greutatea oamenilor, a mașinilor, a camioanelor și a căilor ferate. 

Instalare rapidă și ușoară

un pod de 100×20 m poate fi asamblat în doar 3 săptămâni. Structurile ușoare sunt asamblate ca un puzzle, cu o echipă formată dintr-un supraveghetor instruit și lucrători obișnuiți. Instalarea necesită doar o macara și câteva unelte de bază.

Adecvate pentru medii agresive

din nordul îndepărtat al Suediei până la căldura arzătoare din Egipt, structurile pot fi instalate in intervale de temperaturi de la -50 °C până la +50 °C. Oțelul de înaltă rezistență, protecția împotriva coroziunii și o structură simplă — toate acestea asigură longevitatea UltraCor®. Proiectăm întotdeauna sistemul de protecție împotriva coroziunii și aplicăm vopseaua care se potrivește zonei dvs. geografice. Instalarea nu este restricționată de anotimp. 

Durată lungă de viață

oțelul folosit la structurile UltraCor® este protejat, în principiu, împotriva coroziunii prin galvanizare la cald. În funcție de mediu (agresivitatea apei, a aerului și a umpluturii), trebuie proiectată o protecție împotriva coroziunii precisă, inclusiv un sistem de vopsire dacă este cazul. Aceasta asigură o durată lungă de viață de 100-120 de ani. Atunci când sunt puse în aplicare în mod corespunzător, structurile nu au nevoie de nicio îngrijire specială. Aproximativ 99% din întreținerea lor ar consta în recondiționarea suprafeței, de exemplu, curățarea și reaplicarea vopselei o dată la 20-30 de ani.  

Ecologice

oțelul este 100% reciclabil și utilizează de câteva ori mai puține resurse naturale decât betonul. Procesul rapid de instalare asigură un grad minim de poluare și perturbare a mediului. Iar designul fără fund folosește fundamentul natural al pârâului ca fundație, permițând peștilor să se deplaseze liber în amonte.  

Proprietăți
 • Deschidere: până la 30 m

 • Capacitate portantă: foarte mare, poate rezista la orice clasă de încărcare

 • Ondulația profilului:  500 mm x 237 mm

 • Calitatea oțelului: până la 500 MPa (Re)

 • Material: oțel galvanizat la cald

 • Sistem de vopsire/protecție împotriva coroziunii: precis, depinde de clasa de agresivitate a mediului înconjurător

 • Forme disponibile: circulare sau arcate ( profil deschis)

 • Certificare: Certificat CE în conformitate cu standardul EN 1090-1, ISO 9001-2015

Aplicații
 • Poduri și tuneluri

 • Pasaje 

 • Pasaje superioare rutiere sau feroviare

 • Tuneluri transportoare pentru stive

 • Portaluri

 • Adăposturi

 • Altele

Request a quote or brochure

  Te gândești la un proiect? 

  Contact

  Întrebări frecvente 

  Prin ce se deosebesc structurile UltraCor® de alte soluții pentru poduri ViaCon?

  Au cea mai adâncă ondulare, datorită căreia pot fi construite ca arc cu o deschidere de până la 30 m, ceea ce nu este posibil dacă se utilizează alte structuri de oțel ondulat”. UltraCor® este o soluție mai bună decât SuperCor sau MP200, atunci când trebuie să traversăm râuri, căi rutiere sau ferate cu o lățime de minimum 30 m, cu un singur arc.

  Contact

  Ia legătura cu reprezentantul tău local!

  Contact